Društvo za zmanjševanje škode zaradi drog Stigma si prizadeva za varovanje zasebnosti. Na spletni strani ne zahtevamo vaših osebnih podatkov ali informacij, s katerimi bi lahko ugotovili vašo uporabniško identiteto. Pri kontaktnem obrazcu “Kontakt” je potrebno vpisati  ime in poštni naslov, na katerega vam bomo posredovali odgovor. E-poštni naslov in ime bo uporabljeno izključno v ta namen. Pravega imena ni potrebno navesti. 

Naš spletni naslov je: https://drustvo-stigma.si.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo

Komentarji

Pri puščanju komentarjev na spletnem mestu, zbiramo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentiranje in tudi IP naslov obiskovalca ter uporabniški niz brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Storitvi Gravatar se lahko pošlje anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovano tudi hash), da preveri ali jo uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi vašega komentarja, je vaša slika profila prikazana javnosti v okviru vašega komentarja.

Mediji

Če nalagate slike na spletno mesto, se morate izogibati nalaganju slik z vgrajenimi lokacijskimi podatki (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in pridobivajo vse podatke o lokaciji iz slik na spletni strani.

Kontaktni obrazec

Pri kontaktnem obrazcu “Kontakt” zbiramo podatke: Ime, e-poštni naslov in sporočilo. Podatki bodo namenjeni izključno odgovarjanju na vaša vprašanja.

Piškotki

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite, da shranite svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto v piškotkih. Tukaj gre za vaše udobje, tako da vam ni treba ponovno izpolniti podrobnosti, ko zapustite nov komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki nam posredujejo podatke o tem, kolikokrat posameznik ali posameznica obišče našo stran in kaj ga ali jo zanima v teh obiskih. Piškotlki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo.  

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. 

 

Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je zavržen, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite bomo nastavili tudi več piškotkov za shranitev podatkov za prijavo in izbrane nastavitve zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, možnosti piškotkov pa trajajo eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če urejate ali objavite članek, bo dodatni piškotek shranjen v vašem brskalniku. Ta piškotek ne vključuje osebnih podatkov in preprosto označuje identifikacijsko številko objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

Vdelana vsebina z drugih spletnih mest

Članki na tej spletni strani lahko vsebujejo vdelane vsebine (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o osebi, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretji osebi in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Na določenih delih spletne strani www.drustvo-stigma.si so na voljo aplikacije tretjih oseb (npr. Facebook) in vsebine, ki se shranjujejo na ploščah tretjih oseb (npr. Youtube). Odgovornost za te podatke prevzamejo ponudniki teh aplikacij.

Podrobnejše informacije o načinu, namenu in obsegu uporabe in nadalje obdelave uporabnikovih podatkov s strani tretjih oseb si lahko prebereš na povezavah:FacebookInstagram in Youtube.

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih aktualnih spletnih mest, na katerih nismo odgovorni za varovanje in zasebnost podatkov, ki jih potrdiš med brskanjem po teh spletnih mestih.

Analiza uporabe spletne strani

Za analizo uporabe spletnih strani uporabljamo Google Analytics, ki generira statistične in ostale informacije o spletnem mestu z uporabo piškotkov, ki se shranjujejo na računalniku uporabnika. Uporabo piškotkov lahko vedno izklopiš v svojem brskalniku. S pridobljenimi informaciji, ki so shranjene znotraj korporacije Google, se ustvarjajo poročila o uporabi naše spletne strani. Googlova pravila o zasebnosti so navedena na njihovi spletni strani.

_ga – Ta piškotek se uporablja za razlikovanje uporabnikov in zapis IP naslova računalnika uporabnikov.
_gat – Ta piškotek se uporablja za zaviranje zahtev.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO)

Skladno s 7. točko 37. člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Uradni list Evropske unije, L, št. 119/1 z dne 4. 5. 2016, str. 1-88) vas obveščamo, da je Društvo za zmanjševanje škode zaradi drog STIGMA za pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov imenovala  Darka, ki je dosegljiv na elektronskem naslovu dpo.stigma@gmail.com.

Politika varstva osebnih podatkov

Povezava do PDF datoteke

Evidenca dejavnosti obdelav osebnih podatkov

Povezava do PDF datoteke

Pravice posameznikov pri upravljanju osebnih podatkov

Povezava do PDF datoteke