Na mednarodni dan boja proti vrstniškemu nasilju, je Društvo Parada ponosa v okviru programa “Kultura poniževanja (Culture of Humiliation) – naslavljanje vrstniškega nasilja” lansiralo kampanjo zbiranja izpovedi vrstniškega nasilja.

Na svojem FB profilu so zapisale_i: “V zadnjem času se je v širšem javnem prostoru odprla pomembna tema spolnega nasilja, skrajni čas pa je, da spregovorimo tudi o vrstniškem nasilju, ki je v naši družbi prav tako normalizirano in prepogosto nenaslovljeno. ‘Seme nasilja’ se seje skozi odraščanje, zato je ključnega pomena, da se kot pedagoške_i delavke_ci, mladinske_i delavke_ci, sošolke_ci, prijateljice_ji, starši in kot družba naučimo prepoznavati vrstniško nasilje in se nanj ustrezno odzivati.”

Vse, ki imate izkušnjo z vrstniškim nasiljem, vabimo, da jo delite. To lahko storite preko preprostega spletnega obrazca na povezavi.

Anonimizirane zgodbe bodo objavljene na spletni strani, kjer lahko najdete tudi informacije o tem, kam se lahko obrnete v primeru, da doživljate vrstniško nasilje.

Vsaka izpoved je pomembna!